LG zou in 2016 niet één maar twee high-end smartphones op de markt willen brengen. Dit moeten de opvolgers worden van de LG G4 en de LG V10, laatst genoemde komt binnenkort in Nederland en België beschikbaar. In theorie brengt het daarmee één toestel minder op de markt dan dit jaar, toen ook de LG Google Nexus 5X werd gepresenteerd.

LG is voornemers om in 2016 met twee nieuwe vlaggenschepen op de markt te komen, allereerst zal de LG G4 (review) worden opgevolgd door de LG G5, waarover op dit moment nog maar weinig bekend is. Daarnaast zal de LG V10, een smartphone met twee schermen aan de voorzijde, ook opvolging krijgen in 2016. Of de opvolger van de LG V10 ook in 2016 op de Nederlandse en Belgische markt verschijnt is moeilijk te zeggen.

De LG V10 is inmiddels enkele maanden beschikbaar in Zuid-Korea, maar in de Benelux verschijnt het toestel vanaf 1 januari.

LG is al jaren actief op de smartphonemarkt maar in tegenstelling tot Samsung weten ze niet echt door te breken. Met de LG G3 (review) wisten ze echt indruk te maken en daarmee had het bedrijf ook een kleine doorbraak. Dit jaar verscheen de LG G4 en die was een stuk conservatiever en kon niet echt aan de verwachtingen voldoen.