2min

LG heeft zojuist de V20 onthuld, de opvolger van zijn succesvolle V10 smartphone. Dat toestel viel vorig jaar vooral op door zijn unieke, stevige ontwerp, goede camera en hoogwaardige boxen. LG heeft die hoogtepunten bewaard voor de opvolger en meerdere nieuwe functies toegevoegd.

De LG V20 wordt de eerste smartphone op de markt die op Android 7.0 Nougat draait vanuit de doos. Het toestel is beschikbaar in drie kleuren: titanium, zilver en roze en komt later deze maand in Verenigde Staten, het Midden-Oosten en delen van Azië beschikbaar. Later moet het toestel ook in andere landen te koop zijn.

Het apparaat heeft net als zijn voorganger een 5,7” quad-hd scherm met daarboven een smal tweede scherm. Dat scherm is iets verbeterd ten opzichte van dat van zijn voorganger. Zo heeft het nu een helderheid van 68cd/m2, bijna het dubbele van de V10. Op het tweede scherm zijn onder meer shortcuts naar apps te zien, notificaties en er kunnen kleine gimmicks zoals een persoonlijke handtekening op getoond worden. Het is vooral handig omdat het wat ruimte vrijmaakt op het primaire scherm.

De V20 komt verder met een aluminium behuizing. Aan de achterkant zijn niet alleen twee camera’s geïntegreerd, maar ook een vingerafdrukscanner, die zich daar bevindt waar een gebruiker gewoonlijk zijn wijsvinger heeft liggen. De camera’s aan de achterkant maken foto’s met een brede hoek mogelijk. De primaire camera beschikt over 16 megapixel en heeft een kijkhoek van 75 graden. De tweede camera knipt plaatjes met 8 megapixel en een hoek van 136 graden. De combinatie daarvan maakt breedbeeldfoto’s mogelijk. Uiteraard is er ook een selfiecamera aanwezig aan de voorkant van het toestel. Die is van 5 megapixel voorzien.

Het toestel wordt verder draaiende gehouden door een Qualcomm Snapdragon 820 processor. Zoals het hoort bij een vlaggenschipmodel in 2016 beschikt de LG V20 over 4GB werkgeheugen en 64 gigabyte opslaggeheugen. Er kan een microSD-kaart ingevoerd worden, met tot wel 2 terabyte geheugen. De V20 heeft verder een 3200mAH batterij. Die wordt opgeladen via de USB-C ingang en ondersteunt Quick Charge 3.0.

LG benadrukt verder de audiokwaliteit van het toestel. De V20 is voorzien van vier DACs en zou dus hoogwaardig geluid moeten leveren. De microfoon kan volumes tot wel 132dB zonder vervorming opnemen en dat komt volgens de producent vooral van pas bij luidruchtige concerten. Het toestel komt vooralsnog niet beschikbaar in Nederland.