LG heeft vandaag middels een persbericht bekendgemaakt dat het vanaf 1 januari de LG V10-smartphone gaat verkopen in Nederland en België voor een adviesprijs van 699 euro. Het toestel verscheen eerder al in Zuid-Korea en is uniek doordat het beschikt over twee schermen aan de voorzijde.

De LG V10-smartphone is uniek door twee features die zich beide aan voorzijde van het toestel bevinden. De meest unieke feature is de aanwezigheid van twee schermen, het eerste scherm is 5,7 inch groot en beschikt over een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels, tot zover niets uniek, maar daarboven zit nog een tweede langwerpig scherm van 2,1 inch met een resolutie van 1040 x 160 pixels en is bedoeld voor notificaties. Dit toestel toont de Android-notificaties dus op een apart scherm.

Verder heeft het toestel ook twee camera’s aan voorkant, de tweede unieke feature. Deze twee camera’s die beide over 5 megapixels beschikken werken samen om één grote breedbeeld selfie te schieten. Verder beschikt het toestel over een 32bit-dac-circuit van ESS Technologie dat samen met de Quad Beat 3-headset van AKG Acoutics moet zorgen voor sublieme geluidskwaliteit.

Het toestel beschikt verder over een Qualcomm Snapdragon 808-chip, 4GB werkgeheugen, 64GB aan opslagcapaciteit welke nog uitbreidbaar is via een microSD-kaartje. Verder is er een 16 megapixel camera aan de achterzijde geplaatst met laserautofocus en duelled-flitser De stand-by en volumeknoppen zitten zoals we gewend zijn van LG aan de achterzijde maar de stand-by-knop beschikt in dit geval ook over een vingerafdrukscanner. Tot slot is er aan de binnenkant een accu aanwezig van 3000 mAh die verwisselbaar is.

Hoewel het toestel in veel verschillende kleuren wordt geproduceerd zal LG in Nederland en België alleen de zwarte versie beschikbaar gaan maken.