2min Devices

‘Apple zou aan opvolger van iPhone 5C werken’

Volgens de bronnen van DigiTimes werkt Apple aan een opvolger voor de iPhone 5C. Deze opvolger zou het oude formaat van Apple’s iPhones aanhouden en dus beschikken over een scherm van 4 inch. Of de behuizing net als bij de iPhone 5C van plastic gemaakt zal zijn of dat Apple nu voor hoogwaardige materialen kiest is onduidelijk.

De Apple iPhone 5C was een beetje een vreemde eend in Apple’s assortiment. Het toestel was destijds even groot als de iPhone 5 en iPhone 5S maar was gemaakt van plastic en had daardoor een iets lager prijskaartje. Over het succes van het toestel is Apple nog echt duidelijk geweest, volgens geruchten zou de iPhone 5C hebben teleurgesteld en heeft Apple mogelijk grote voorraden van het toestel moet afschrijven.

Nu zou Apple volgens Digitimes toch aan een opvolger werken, waarbij de iPhone 6C wel wat unieker zal zijn omdat deze het kleinere formaat blijft behouden. Het toestel zou opnieuw worden voorzien van een 4 inch scherm, waarmee het toestel een stuk kleiner is dan de huidige iPhone 6 en iPhone 6 Plus die respectievelijk over een scherm van 4,7 en 5,5 inch beschikken. Aan de binnenkant zou Apple kiezen voor de Apple A8-chip die ook in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zit. Apple zou ook besloten hebben om het toestel te voorzien van een TouchID-vingerafdruksensor en een NFC-chip voor mobiele betalingen.

Om de prijs van het toestel laag te houden zal het bedrijf waarschijnlijk wel weer kiezen voor een goedkopere behuizing, maar dat is nog niet zeker. Wellicht is Apple bereidt wat marge in te leveren zodat het toch voor een hoogwaardige behuizing kan kiezen en een iets lagere prijs.

De iPhone 6C wordt volgens Digitimes tegelijk gepresenteerd met de nieuwe iPhone-modellen. De nieuwe modellen zullen dan beschikken over nog betere specificaties waardoor de iPhone 6C wel minder is dan het vlaggenschip. Bijvoorbeeld door het gebruik van een nieuwe Apple A9-chip. Of Apple vasthoudt aan de naamgeving van de afgelopen jaren is onduidelijk, dat zou betekenen dat er dit jaar een iPhone 6S en een mogelijk ook een iPhone 6S Plus verschijnen.

Bron:DigiTimes