2min

Het blijft de gemoederen bezig houden, de mogelijke komst van een iPhone 6C. Nu Apple sinds de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is overgestapt op schermformaten van 4,7 en 5,5 inch blijft er de roep om een iPhone met een kleine scherm van 4 inch, zoals de iPhone 5S en zijn voorgangers. De iPhone 6C wordt daarvoor gezien als het ideale toestel.

Apple introduceerde twee jaar geleden de iPhone 5C, een goedkopere iPhone met een plastic behuizing en een scherm van 4 inch. Ook aan de binnenkant had Apple wat concessies gedaan en was er gekozen voor dezelfde chip als in de iPhone 5 van het jaar daarvoor. Alles om de prijs van het toestel wat te kunnen drukken. Uiteindelijk werd de iPhone 5C niet zo’n heel groot succes, Apple wilde ons dat wel laten geloven, maar het feit dat er nog steeds geen opvolger is en Apple wel erg veel reclame heeft gemaakt voor het toestel, versterkt het vermoeden dat het een lastig te verkopen smartphone was.

Toch zijn er veel analisten die verwachten dat Apple aan een opvolger werkt in de vorm van een iPhone 6C, een iPhone die opnieuw goedkoper moet zijn dan de huidige iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Gezien de prijsverhoging die Apple heeft doorgevoerd moet dat niet zo moeilijk zijn. Door te kiezen voor een 4 inch scherm, 3D Touch achterwege te laten, een behuizing van plastic te hanteren en een processor van vorig jaar zou Apple voldoende kosten moeten kunnen besparen om een lagere adviesprijs te hanteren.

Zowel Keving Wang van IHS Technologie als Min Chi Kuo van KGI Securities verwachten medio 2016 de introductie van de iPhone 6C. Eerder werd al wel vermoed dat Apple per ongeluk de iPhone 6C had laten uitlekken.