1 min

Als we de analist Timothy Arcuri van Cowen en Company moeten geloven dan komt er geen iPhone 6C meer. Eerder dit jaar meldden hij op basis van zijn bronnen dat Apple zou werken aan een kleinere iPhone, nu meldt hij op basis van zijn bronnen dat dat niet langer het geval is en er geen iPhone 6C meer komt.

Arcuri stelt bronnen te hebben in de productieketen en die toonde eerder dit jaar concreet bewijs voor de introductie van een iPhone 6C met een 4 inch scherm. Apple zou nu toch hebben afgezien van de introductie van een kleiner model, waarschijnlijk omdat een iPhone 6C teveel zou gaan concurreren met de iPhone 6 en de iPhone 6S.

Ondanks dat er geen kleinere iPhone komt, komt er wel een iPhone 6S en een iPhone 6S Plus volgens Arcuri. Apple zou vasthouden aan de schermformaten 4,7 en 5,5 inch.

Daarmee lijkt het project van een kleinere goedkopere iPhone te zijn mislukt en was de iPhone 5C (review) een eenmalige opgave welke geen vervolg gaat krijgen. Verkoopcijfers over de iPhone 5C zijn nooit bekendgemaakt door Apple, het gerucht ging dat de verkopen van het toestel ontzettend tegenvielen. Apple heeft ook lange tijd uitgebreid reclame gemaakt voor het toestel in verschillende landen. Iets wat het bedrijf gedaan zou hebben om van de initiële voorraden af te komen. Apple heeft dat nooit willen bevestigen en stelt dat de iPhone 5C prima is verkocht.