Microsoft heeft de eerste grote update voor Windows 10 beschikbaar gemaakt, deelnemers aan het Windows Insider-programma kregen deze update al op 5 november, maar nu is de update voor iedereen beschikbaar. Naast enkele nieuwe features brengt deze update veel verbeteringen, nieuwe drivers en zakelijke toepassingen naar Windows 10.

Windows 10 is na de update van vandaag veel geschikter geworden voor bedrijven om uit te rollen op hun bedrijfsnetwerken. De Windows Store kent nu ook een zakelijke tegenhanger, de Windows Store for Business. Hiermee kunnen bedrijven bepalen welke Windows Store-apps geïnstalleerd mogen worden op het bedrijfsnetwerken of welke apps juist automatisch geïnstalleerd moeten worden op alle cliënts in het bedrijfsnetwerk.

Een andere belangrijke nieuwe feature voor zakelijke klanten is Windows Update for Business, hiermee kunnen bedrijven beter bepalen welke updates wanneer uitgerold moeten worden op de cliënts in het bedrijfsnetwerk. Hoe uitgebreid deze mogelijkheden zijn is afhankelijk van de Windows-versie.

Verder is er ondersteuning toegevoegd voor Azure Active Directory Join en Mobile Device Management, hiermee kunnen bedrijven ook de cliënts die onderweg zijn beter beheren. Of het nu gaat om smartphones of pc’s.

Verder kent de persoonlijke assistent Cortana nu veel meer commando’s dan voorheen, maar helaas ontbreekt de Nederlandse taal nog. Skype is nu geïntegreerd in het besturingssysteem en flink wat apps hebben een grote update gehad waaronder de Edge-browser, Calender, Groove, Mail, Photo’s, Solitaire en Store.

Windows 10 is nu klaar om uitgerold te worden binnen grote bedrijven, Microsoft stelt dat de eerste grote organisaties al bezig zijn met de overstap naar Windows 10.