2min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het naast de normale updaterondes met beveiligingsupdates, drie maal per jaar een grote update wil uitbrengen voor Windows 10, waarbij nieuwe features worden toegevoegd en het besturingssysteem verder wordt verbetert. Dat zou betekenen dat de eerste update al eind november beschikbaar komt.

Microsoft wil drie maal per jaar een flinke update uitbrengen voor Windows 10, dat is om de vier maanden en zou betekenen dat we eind november al de eerste grote update voor Windows 10 kunnen verwachten. Deze updates worden overigens gratis. Voor de gebruikers van de Windows 10 Home-editie zal dit een verplichte update worden, terwijl Pro-gebruikers ervoor kunnen kiezen een rustiger updatetempo aan te houden, zij krijgen de updates dan pas een maand of vier later.

Voor Enterprise-gebruikers zijn de mogelijkheden veel groter om updates uit te stellen, zij kunnen updates maximaal 10 jaar uitstellen.

Hoewel de Home-gebruikers weinig kunnen uitstellen met de updates kunnen ze wel kiezen voor een slow- of fastring. Waarbij de fastring de update als eerste ontvangen en indien er problemen worden gemeld worden die nog aangepast, alvorens de update naar de slowring wordt uitgerold. De verschillen tussen twee ringen is echter slechts een paar weken en geen maanden.

De eerste grote update staat dus gepland voor eind dit jaar, wat we in die update kunnen verwachten is op dit moment nog volstrekt onduidelijk. Waarschijnlijk zal Microsoft vooral proberen om de feedback van de eerste maanden weg te werken om alle nieuwe gebruikers zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Nu is Windows 10 al actief door zo’n 5 miljoen gebruikers getest, dus een hele hoop feedback heeft Microsoft inmiddels al verwerkt en opgelost. De grote vraag is vooralsnog hoe het sentiment zal zijn als de eerste gebruikers overstappen op Windows 10.