2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Synology heeft gisteren een nieuwe NAS gepresenteerd, het gaat om een 2-bay NAS met aan de binnenkant een Intel Celeron N3150 Braswell-processor. Daarnaast heeft Synology voor het eerst een eigen router gepresenteerd.

Synology is een van de betere merken als het aan komt op NAS-producten en het bedrijf heeft weer een nieuw model gepresenteerd, de Synology DS716+. Het gaat om een model met een Intel Celeron-processor uit de Braswell-serie. Dit is een nieuwe quadcore Celeron-processor met een kloksnelheid van 1,6 Ghz en een burst van 2,08 GHz. Verder is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig en beschikt de NAS over twee ethernet-poorten met ondersteuning voor failover of link-aggregatie. In de NAS kunnen twee schijven geplaatst van elk 8TB, waarmee de maximale opslagcapaciteit uit komt op 16TB. Tot slot is dit model ook geschikt om gekoppeld te worden aan een expansiestation met nog eens vijf 8TB-schijven.

Het gaat dus om een echte high-end NAS die zowel door consumenten maar ook door MKB’ers gebruikt kan worden. De NAS heeft een adviesprijs van 500 euro inclusief BTW.

Naast een nieuwe NAS heeft Synology ook een eigen router gepresenteerd. De Synology Router RT1900ac. Deze router ondersteunt de laatste WiFi AC-technologie en kan gegevens verwerken tot 1900 Mbit/s. De Synology router kan zijn sterkte richting een WiFi-apparaat aanpassen om beter bereik te bieden en dit kan met maximaal zes apparaten. Het voordeel van deze router is dat Synology zijn software kan toepassen op deze router en dat is duidelijk waar het bedrijf in uit blinkt. De router heeft een adviesprijs van 200 euro.