1 min

Tags in dit artikel

, ,

Synology heeft op de CeBIT zijn eerste router gepresenteerd, de Synology RT1900c. Een stap die we op de redactie al een stuk eerder hadden verwacht van Synology, maar beter laat dan nooit. Synology werkt aan een afsplitsing van zijn DiskStation Manager (DSM) genaamd Synology Router Manager (SRM).

De eerste router van Synology beschikt over de nieuwste WiFi-technologie en biedt dualband 802.11ac. De maximale theoretische doorvoersnelheid is 1,9 Gbit/s. Daarnaast maakt de router gebruik van "beam forming", een technologie om WiFi-signalen beter en efficiënter te versturen.

Waarschijnlijk wil Synology proberen met de eigen router het thuisnetwerk steviger in handen te krijgen. Synology levert op dit moment een van de beste "Network Attached Storage"-apparaten (NAS), wat voornamelijk te danken is aan de DSM-software. Door nu in de routermarkt te stappen en ook daarop het uitgebreide softwarepakket te gaan bieden kunnen gebruikers hun externe schijven aan de router koppelen via de aanwezige USB-poorten. Op die manier kan Synology opnieuw netwerkopslag bieden.

Daarnaast kunnen een Synology-router en een Synology-NAS straks waarschijnlijk uitstekend samenwerken. Iets wat nu nog weleens problematisch verloopt als je wil dat de NAS automatisch de juiste poorten claimt op je router.

Synology heeft nog geen prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt voor zijn Synology RT1900c, maar de router moet dit jaar nog beschikbaar komen.