Google heeft alle Android-ontwikkelaars een e-mail gestuurd waarin staat dat de apps in de Google Play Store voorzien worden van een advertentielabel indien er advertenties aanwezig zijn in de app. De ontwikkelaars moeten zelf aangeven of hun apps voorzien zijn van advertenties, ze hebben hiervoor tot 11 januari de tijd.

Google gaat begin volgend jaar in de Google Play Store bij apps aangeven of deze voorzien zijn van advertenties. De ontwikkelaars moeten voortaan aangeven of er advertenties aanwezig zijn in de app, als dat zou is verschijnt er een advertentielabel bij de app.

Voor de bestaande apps betekent het dat Google aan alle ontwikkelaars nu de vraag heeft gesteld of er advertenties in de app worden getoond. Google verlangt van de ontwikkelaars dat ze dit voor 11 januari kenbaar maken. Daarna gaat Google waarschijnlijk het advertentielabel zichtbaar maken.

Google laat ook al geruime tijd zien of er in apps mogelijkheden zijn tot in-app aankopen. Op deze manier kunnen gebruikers voortaan vooraf zien wat het verdienmodel van een app is.