2min

Het lijkt erop dat Microsoft gisteren is begonnen met het verspreiden van de laatste Windows 10 Mobile build, het lijkt erop dat dit de zogenaamde RTM-versie is, de versie die fabrikanten op hun toestellen kunnen installeren. De reden voor deze conclusie is het feit dat het build-nummer, 10586, gelijk is aan de laatste Windows 10 build voor pc’s.

Vorige week verscheen Windows 10 Treshold 2, zeg maar de eerste grote upgrade voor Windows 10 die ook nieuwe features toevoegt. Deze versie kreeg buildnummer 10586 en nu is er dus ook een Windows 10 Mobile build met hetzelfde nummer. Voldoende reden om aan te nemen dat dit de laatste build zal zijn.

Op Techzine zullen we de komende dagen aan de slag gaan met deze build, maar zijn vooral benieuwd of er Techzine-lezers zijn met een Lumia die ook al met Windows 10 bezig zijn. Ervaren jullie nog problemen bij de laatste build? Laat het ons weten!

Op de website van Microsoft zijn inmiddels ook de startdata van de Windows 10 Mobile en Windows 10 Mobile for Business ingevuld, dat is 16 november 2015. Standaard ondersteuning voor deze verse eindigt op 8 januari 2019.

In deze nieuwe versie van Windows 10 Mobile zijn voornamelijk veel bugs en prestaties problemen aangepakt. Zo werkt het besturingssysteem al een stuk soepeler en moet de ervaring voor gebruikers die upgraden of restoren een stuk beter zijn dan bij voorgaande edities. Verder moeten apps nu ook zonder problemen kunnen worden verplaatst naar de SD-kaart van de gebruiker en moet de installatie en het upgraden van applicaties ook een heel stuk soepeler verlopen, een probleem waar op de redactie in eerdere builds vaak last van hadden.

Wel wordt aangeraden om regelmatig backups te maken van je toestel want ook nu is weer duidelijk geworden dat in de vorige build een bug zat die ervoor kan zorgen dat het bestandssysteem corrupt kan raken tijdens de update.

Morgen start de verkoop van de Lumia 950 en Lumia 950 XL in de Verenigde Staten. Het toestel komt waarschijnlijk in december in Nederland en België in de verkoop, maar Microsoft wil nog geen datum noemen.