2min

Als we de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal mogen geloven dan gaat Apple zijn mobiele betaaldienst begin volgend jaar uitbreiden naar meer landen, als eerste zou China op het programma staan. In dat land gaat de iPhone-verkopen de laatste jaren door het dak en het ontbreken van Apple Pay is dan ook een groot gemis. Volgens bronnen van de krant gaat Apple Pay daar in februari van start.

De bronnen van The Wall Street Journal meldden dat Apple grootste plannen heeft met de mobiele betaaldienst Apple Pay, het bedrijf uit Cupertino zou uitbreiding van de betaaldienst naar meer landen hoog op het verlanglijstje hebben staan. Als eerste zou China aan de beurt zijn in februari van volgend jaar, daarna volgen mogelijk meer Europese landen.

Apple zou in China een overeenkomst hebben gesloten met vier grote staatsbanken, waardoor vrijwel elke Chinees met zijn iPhone 6 of iPhone 6s gebruik kan maken van Apple Pay. Op dit moment zou de overeenkomst nog ter goedkeuring bij de Chinese overheid liggen, als die akkoord gaan hoopt Apple nog voor 8 februari te kunnen beginnen, dat is vlak voor de Chinese feestdagen.

De Chinese betaalmarkt is een zeer lastige omdat de Chinese overheid lange tijd buitenlandse partijen heeft buitengehouden. Pas sinds dit jaar hebben partijen als Mastercard en Visa toegang tot de Chinese markt, voorheen was dit allen voorbehouden aan Chinese partijen zoals Alibaba, Tencent en UnionPay.

Wat Apple precies verdiend aan Apple Pay is nog steeds een groot geheim, maar de meest geruchten wijzen op 0,15 procent per transactie. Dat zijn percentages die flink aantikken als er veel gebruik wordt gemaakt van de dienst.