1 min

De betaaldiensten Apple Pay en Samsung Pay zullen begin 2016 een grote uitbreiding krijgen. De diensten worden volgend jaar in ieder geval in China uitgerold, een precieze datum ontbreekt momenteel nog.

Apple en Samsung hebben een overeenkomst gesloten met het Chinese bedrijf UnionPay, een staatsbedrijf dat over de bankpassen van Chinezen gaat. Er zijn tevens overeenkomsten met vijftien banken uit het land gesloten, waardoor klanten bij die banken in ieder geval verzekerd zijn van ondersteuning.

Na de uitrol kunnen deze mensen betalingen uitvoeren met bepaalde smartphones, smartwatches en tablets van Apple en Samsung. Apple Pay wordt ondersteund door de iPad Air 2, de iPad mini 3 en nieuwer, iPhones vanaf de iPhone 6 en de Apple Watch. Voor Samsung Pay moeten apparaten in ieder geval uitgerust zijn met NFC en een vingerafdrukscanner.

Hoewel Apple Pay al meer dan een jaar geleden is aangekondigd, is de dienst vooralsnog niet grootschalig uitgerold. Op het moment van schrijven kunnen mensen in Australië, Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten betalingen uitvoeren met hun iPhone.

Het is nog onduidelijk wanneer Apple Pay in België en Nederland wordt uitgerold.