1 min

Apple werkt volgens anonieme bronnen van The Wall Street Journal aan een forse uitbreiding van de mobiele betaaldienst Apple Pay. Apple zou naast creditcards ook bankpassen willen gaan ondersteunen en het moet mogelijk worden om betalingen te doen van Apple-gebruiker naar Apple-gebruiker in plaats van alleen bij betaalterminals in winkels.

Apple zou momenteel in gesprek zijn met Amerikaanse banken om hun bankpassen te ondersteunen voor Apple Pay, zodat betalingen niet alleen met creditcards maar ook met bankpassen gedaan kunnen worden. Dit is een hele andere manier van betalen met een hele andere technologie aan de achterzijde.

Verder wil Apple mogelijkheden toevoegen zodat gebruikers ook geld naar elkaar kunnen overmaken in plaats van alleen bij betaalterminals in winkels. Of Apple ook specifieke mogelijkheden gaat toevoegen, zoals het splitsen van een rekening is nog onduidelijk. Apple Pay is op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, uitbreiding naar bijvoorbeeld Nederland en België zouden wel op de planning staan maar een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

Apple heeft inmiddels flinke concurrentie voor zijn betaaldienst, naast Apple Pay is er inmiddels ook Android Pay, Samsung Pay en werkt LG nog aan LG G Pay. Verder heeft Facebook inmiddels in de verenigde Staten al een dienst beschikbaar waarmee Facebook Messenger-gebruikers eenvoudig geld naar elkaar kunnen overmaken via hun creditcards.

Apple zou van plan zijn om de uitbreiding van de betaaldienst al in 2016 beschikbaar te maken.