1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er een foutje is geslopen in de november-upgrade van Windows 10. Gebruikers die niet werken met de standaard privacy-instellingen lopen het risico dat deze per ongeluk zijn gereset. Microsoft raadt daarom aan om even je privacy-instellingen te controleren.

Nog lang niet alle gebruikers hebben de laatste Windows 10-upgrade geïnstalleerd dus het probleem geldt niet voor alle Windows 10-gebruikers. Degene die wel hebben geüpgraded doen er verstandig aan even hun privacy-instellingen te controleren indien ze deze eerder ook al hadden aangepast.

Als je op de startknop drukt en vervolgens winver in typt en op enter drukt kan je eenvoudig zien of de Windows 10 november-upgrade al is geïnstalleerd. Als er bij buildnummer 10586 staat of hoger dan is de november-upgrade geïnstalleerd en is het wijs om even je privacy-instellingen na te lopen.

Dit doe je door op start te klikken, linksonder op Instellingen, vervolgens ga je naar Privacy (midden onderaan). Je komt dan automatisch op tabblad Algemeen en daar staan een viertal schakelaars die standaard allemaal zijn ingeschakeld. Je kan deze ook uitzetten.

Onder het tabblad overige apparaten zijn nog twee instellingen te vinden die te maken hebben met het synchroniseren van data tussen verschillende systemen. Ook dit kan je zien als privacy-instellingen.

Microsoft heeft de upgrade afgelopen week teruggetrokken om de fout te herstellen, zodra het bedrijf nu weer begint met het verspreiden van de upgrade moet deze fout zijn verholpen.