Lenovo heeft bekendgemaakt dat het samenwerkt met het bekende gamemerk Razer, samen met Razer zal Lenovo game-pc’s gaan ontwikkelen. De eerste pc is een desktopcomputer die in januari beschikbaar zal komen in de Y-serie van Lenovo. Of de bedrijven ook samen laptops gaan ontwikkelen is nog niet duidelijk.

Lenovo lijkt zijn op de IFA gepresenteerde Y700 en Y900-desktops nu samen met Razer te ontwikkelen, de samenwerking met Razer zorgt er ongetwijfeld voor dat Lenovo makkelijker in het visier komt van de gamers die op zoek zijn naar een nieuwe pc. Vroeger bouwde elke gamer zelf zijn eigen gamesysteem, tegenwoordig is er een ruime keuze aan high-end systemen die speciaal voor gamers zijn ontworpen, waardoor zelfbouw minder vereist is.

Lenovo en Razer lijken op dit moment nog exclusief in te zetten op desktop-computers, maar de kans is groot dat daar in de toekomst laptops aan toe worden gevoegd, dat zal ook deels afhankelijk zijn hoe deze samenwerking gaat uitpakken.

Specificaties van de systemen zijn nog niet bekendgemaakt, maar op basis van de verwachting zal het gaan om Intel Core i7-processoren uit de zesde generatie (Skylake) en op de foto zijn al twee NVIDIA Geforca-videokaarten te zien in SLI-opstelling, het gaat waarschijnlijk om de GTX 970 of 980.

Lenovo stelt de systemen tijdens de CES te introduceren dus begin januari wordt bekend wat de officiële specificaties gaan worden. Bedrijven als Acer, Asus en MSI zetten al langer fors in op game-systemen omdat de marges op deze systemen hoger zijn en er dus meer winst op gemaakt kan worden.