1 min

Microsoft heeft een kleine groep testers voorzien van Cortana voor iOS, deze groep testers kan de persoonlijke assistent testen op Apple’s mobiele besturingssysteem. Welke features er allemaal beschikbaar gaan komen op iOS is nog niet duidelijk, aangezien Apple het besturingssysteem aardig heeft dichtgetimmerd gaat het waarschijnlijk om een beperkt aantal functies.

Microsoft heeft sinds de aantreding van Satya Nadella een zeer open houding ten opzichte van andere platformen. Zeker als het gaat om mobiele platformen want Microsoft’s nieuwe strategie is cloud and mobile first. Om die reden komt de persoonlijk assistent van Microsoft, Cortana, ook beschikbaar op andere platformen.

Op Android is Cortana al enige tijd als bèta beschikbaar en op Microsoft’s eigen besturingssysteem natuurlijk al wat langer. iOS wordt daar in de toekomst ook aan toegevoegd, hoelang Cortana voor iOS in bèta blijft is onduidelijk, maar dat gaat waarschijnlijk enkele maanden duren. Daarna zal er pas een final versie verschijnen die voor iedereen beschikbaar is.

Hoewel Cortana zeker een van de betere persoonlijke assistenten is, is spraakbesturing in het Nederlands vooralsnog niet beschikbaar. Wel is het iets waar Microsoft zich van bewust is en waar op de achtergrond aan wordt gewerkt, al doet het bedrijf er geen uitspraken over.