1 min

Er zijn afbeeldingen opgedoken van browserextensies in Microsoft’s nieuwe browser, Edge. Microsoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en is alleen beschikbaar voor Windows 10. In dat nieuwe besturingssysteem van Microsoft heeft Internet Explorer zijn rol als standaard browser verloren. Doordat de afbeeldingen nu zijn uitgelekt is de kans groot dat Windows Insiders op korte termijn extensies kunnen gaan testen in Edge.

Microsoft maakte bij de introductie van Windows 10 al bekend dat zijn nieuwe browser, Microsoft Edge, op termijn ondersteuning zou krijgen voor extensies, hierdoor kunnen websites, uitgevers en dienstverleners extensies ontworpen die de browserervaring verbeteren.

Microsoft kiest ervoor om extensies op eenzelfde manier aan te bieden als Google dat doet met Chrome en Mozilla met Firefox. Hierdoor moet het mogelijk worden om één extensie redelijk eenvoudig te ontwikkelen voor alle drie de browsers.

Wanneer de nieuwe Windows 10 build voor insiders beschikbaar komt met een nieuwe versie van Microsoft Edge met ondersteuning voor extensies is nog onduidelijk, maar mogelijk nog voor het einde van het jaar. In april wordt de nieuwe grote update voor Windows 10 verwacht met de naam Redstone. Microsoft zal de ondersteuning voor extensies uitgebreid willen testen om te zien of de implementatie veilig genoeg is.