2min

Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 Insider build verspreidt naar de gebruikers op de fast ring, in deze nieuwe build met nummer 14291 wordt de mogelijkheid om extensies te installeren in de Edge-browser toegevoegd. Op dit moment zijn er drie extensies beschikbaar, maar dat zullen er ongetwijfeld snel meer gaan worden.

Microsoft heeft vorig jaar al bekendgemaakt dat de Edge-browser op termijn voorzien zal worden van de mogelijkheid om extensies te installeren. In de nieuwste testversie van Windows 10 is het nu mogelijk om de eerste extensies te installeren. Microsoft trapt af met drie extensies, Microsoft Translator, Mouse Gestures en Reddit Enhancement Suite. Met de eerste kunnen teksten worden vertaald met Bing Translate, de tweede koppelt muisbewegingen aan browseracties en de laatste is van Reddit.

Microsoft komt daarmee tegemoet aan een veel gevraagde feature, aangezien alle andere browsers ook de mogelijkheid hebben om extensies te installeren. Microsoft heeft gekozen om een algemene standaard te gebruiken waardoor de extensies die in Google Chrome werken in veel gevallen ook in Microsoft Edge werken en vice versa. Binnenkort worden ook de extensies verwacht van Adblock, Adblock Plus, Amazon, LastPass en Evernote.

Het gaat echter nog wel even duren voordat de extensies in Edge door iedereen gebruikt kunnen worden. Deze zomer wordt het eerste deel van de Redstone-update van Windows 10 uitgerold naar alle gebruikers en de verwachting is dat alle gebruikers dan pas over de extensies kunnen gebruiken. Er komt echter ook nog een Redstone update in 2017, het zou ook nog kunnen dan pas bij die update de extensies worden toegevoegd aan de laatste productieversie.