1 min Devices

Microsoft lanceert app om Chrome-extensies om te zetten naar Edge

Microsoft heeft een app toegevoegd aan de Windows Store waarmee het mogelijk is om Chrome-extensies te converteren naar een Edge-extensie. Microsoft heeft bij het ontwikkelen van de ondersteuning voor extensies goed gekeken naar de implementatie van Google Chrome, zodat deze extensies eenvoudig kunnen worden hergebruikt in Edge.

De Microsoft Edge Extension Toolkit zoals de app heet is nog geen 10MB en biedt een zeer eenvoudige methode om een Chrome-extensie te converteren naar een Edge-extensie. Voor de meeste ontwikkelaars is het slechts een paar minuten werk om hun extensie om te bouwen voor Edge en deze vervolgens toe te voegen. Microsoft heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk code herbruikbaar te houden.

Sinds de Windows 10 Anniversary Update die vorige week beschikbaar is gekomen, beschikt de Microsoft Edge-browser ook over ondersteuning voor extensies. Hierdoor kan je eindelijk gebruik maken van bijvoorbeeld Last Pass of je favoriete colorpicker.

Op dit moment zijn er pas 12 extensies beschikbaar voor Microsoft Edge, maar we gaan er vanuit dat dit aantal nu explosief zal gaan groeien.