1 min Devices

‘In 2016 geen hogere resolutie voor smartphones LG en Samsung’

Het lijkt erop dat LG en Samsung in 2016 geen grootschalige strijd gaan voeren om de consument lekker te maken met nog hogere schermresoluties bij smartphones. Voorlopig moet men het als maximum doen met de Quad HD-resolutie van 1440 bij 2560 pixels.

Het Zuid-Koreaanse medium iNews24 meldt op basis van anonieme bronnen dat LG en Samsung in 2016 de schermresolutie van dure smartphones niet nog verder gaan opschroeven. Daarmee lijkt Sony’s Xperia Z5 Premium voorlopig zeker te zijn van de troon, de smartphone van de Japanse fabrikant beschikt over een Ultra HD-scherm met 2160 bij 3840 pixels.

Waar Sony het nodig vond om de Xperia Z5 Premium zo ver mogelijk op te krikken, zouden LG en Samsung van mening zijn dat het nut ervan momenteel zeer beperkt is. Zo is er nog relatief weinig Ultra HD-materiaal beschikbaar. De fabrikanten opteren ervoor om de focus te verleggen naar andere eigenschappen van schermen. Hierbij kan gedacht worden aan het verlagen van het energieverbruik, het verhogen van de helderheid en het verminderen van reflectie om de leesbaarheid te vergroten.

Bron:iNews24