Vorig jaar was LG de eerste die een smartphone op de markt bracht met een QHD-scherm. De LG G3 beschikt over een scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Inmiddels zijn er meer toestellen met een dergelijke schermresolutie en volgende maand komen er nog flink wat toestellen bij. Nu is er een browserprofiel opgedoken met een schermresolutie van 2880 x 1620 (3K), mogelijk gaat LG nog een stap verder.

De LG G4 verwachten we voorlopig nog niet, de LG G3 (review), verscheen eind mei 2014, dus de LG G4 verwachten we wederom rond die periode. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers werd er al door een LG-topman gezegd dat het bedrijf zich wederom zal onderscheiden van de concurrentie met het ontwerp van de G4. Dat zou dan inderdaad niet voor het eerst zijn, bij de LG G2 besloot het bedrijf de stand-by en volumeknoppen naar de achterkant te verplaatsen, bij de LG G3 bestond de voorkant van het toestel vrijwel volledig uit scherm. Wat LG met de G4 wil doen is onduidelijk.

Wel is er nu een browserprofiel opgedoken van een LG-toestel met een extreem hoge schermresolutie van 2880 x 1620 pixels, mogelijk gaat LG nu nog een stapje verder dan de concurrentie. Of dat ook zinvol is dat is echter nog maar de vraag, uit onderzoek is gebleken dat op de afstand waarop een smartphone wordt gebruikt het menselijk oog niet in staat is om meer dan 300 pixels per inch te onderscheiden. Bij een QHD-scherm zien we al 500 tot 600 pixels per inch, waarmee eventuele oneffenheden of trillingen al ruimschoots zijn gecompenseerd, een nog hogere schermresolutie lijkt niets toe te voegen, maar daar zal LG mogelijk anders over denken.

Verder zijn er geruchten dat LG zou kiezen voor een 20 megapixel camera met een nog betere optische stabilisatie (OIS). Deze stabilisatie was bij de vorige twee modellen al extreem goed. Tot slot is de verwachting dat LG zal vasthouden aan een 5,5 inch scherm en het net als veel andere fabrikanten kiest voor de Snapdragon 810-chipset.