Samsung heeft in China een nieuw toestel gepresenteerd: de Galaxy A9. De schermafmeting van 6 inch is zonder twijfel de meest opmerkelijke eigenschap van de nieuwe smartphone. Of het toestel ook naar Europa komt is nog onduidelijk.

De Galaxy A9 is qua specificaties duidelijk het nieuwe vlaggenschip van de Galaxy A-serie van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het scherm heeft dus een afmeting van 6 inch, daarop wordt een Full HD-resolutie getoond, ofwel 1080 bij 1920 pixels. Het kloppende hart is een Qualcomm Snapdragon 615-chipset, ook is er 3GB aan werkgeheugen aanwezig. Om het scherm van voldoende prik te voorzien is er een accu met een capaciteit van 4.000 mAh in de behuizing geïntegreerd.


De camera’s aan de voor- en achterzijde hebben respectievelijk een resolutie van 8 en 13 megapixel, natuurlijk heeft de achterste camera een flitser. Voor de opslag is er 32GB aan opslagruimte, wat desgewenst is uit te breiden middels een microSD-kaartje. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop.

Samsung kondigde onlangs al nieuwe versies van de Galaxy A3, Galaxy A5 en Galaxy A7. De laatstgenoemde komt niet naar de Benelux en daarom is het ook twijfelachtig of de Galaxy A9 een ander lot beschoren is.