2min

Samsung heeft in China de Galaxy A8-smartphone gepresenteerd. Een nieuwe smartphone uit de A-serie van het bedrijf die voorzien zijn van een metalen behuizing. De Samsung Galaxy A8 heeft een extreem dunne metalen behuizing van slechts 5,9 millimeter dik. De dunste Samsung-telefoon tot nu toe.

De Samsung Galaxy A8 is de vierde smartphone uit de A-serie, eerder verschenen er al de Galaxy A3, A5 en A7. De Galaxy A3 en A5 zijn uitgebreid getest door Techzine, of we de nieuwe Galaxy A8 ook aan een review gaan onderwerpen is nog niet duidelijk, vooralsnog is het toestel alleen in China aangekondigd.

Het is duidelijk een verbetering op de eerdere A-modellen, het toestel is om te beginnen een heel stuk dunner, terwijl de accu een stuk groter is geworden. Dat is ook geen overbodige luxe want de Galaxy A8 beschikt over een 5,7 inch Super AMOLED scherm met een Full HD-schermresolutie (1920 x 1080 pixels). Wat opvalt aan dit scherm is dat het nauwelijks bezels heeft en de voorkant van het toestel bestaat dan ook voor zo’n 74 procent uit scherm.

Boven het scherm is een Samsung logo, camera en de nodige sensoren te vinden, terwijl onder het scherm nog een vingerafdrukscanner zit verwerkt in de Home-knop met links en rechts twee drukgevoelige knoppen.

Aan binnenkant heeft Samsung gekozen voor een octa-core processor waarvan vier rekenkernen op 1,5 GHz draaien en vier rekenkernen op 1 GHz. Welke chip Samsung gebruikt in dit toestel is nog onduidelijk, sommige media gaan uit van een midrange Qualcomm Snapdragon 615, maar het zou ook zomaar een Exynos-chip kunnen zijn. Het werkgeheugen bedraagt 2GB en de opslagcapaciteit is 16 of 32GB. Verder is er in dit toestel wel een microSD-kaartslot te vinden.