2min

De Amerikaanse FCC heeft foto’s gepubliceerd van een nieuw Google-apparaat dat ongetwijfeld de nieuwe Google Glass is. De nieuwe bril is deze keer op te vouwen beschikt nog steeds over één augmented reality display en heeft een stand-by-knop aan de achterzijde.

De Amerikaanse FCC keurt producten voor de Amerikaanse markt, zonder goedkeuring mogen producten niet verkocht worden in de Verenigde Staten. De bril is deze zomer al goedgekeurd door de FCC, maar de publicatie is op verzoek van Google met zes maanden uitgesteld. Die periode is nu verlopen en daarop heeft de FCC de informatie gepubliceerd.

Google had waarschijnlijk het plan om binnen die zes maanden het product officieel te presenteren en misschien wel op de markt te brengen. Toch is ervoor gekozen om dat niet te doen, mogelijk zitten er nog teveel fouten in de nieuwe Google Glass, waardoor die nog niet is verschenen.

Qua uiterlijk lijkt de nieuwe bril veel op zijn voorganger, het grootste verschil is dat die volledig opvouwbaar is. Wel is aan de binnenkant de hardware voorzien van een upgrade, zo is er nu onder meer ondersteuning voor WiFi AC en WiFi-netwerken op 5GHz. Volgens eerdere geruchten is er een Intel Atom-chip gebruikt in de nieuwe bril.

De nieuwe bril is naar verluidt alleen bedoeld voor de zakelijke markt en niet voor particulieren. Bedrijven zouden de bril kunnen inzetten voor zeer specifieke doeleinde. Voorbeelden hiervan heeft Google zelf nog niet bekendgemaakt, maar de eerder versie werd gebruikt om ziekenhuisoperaties mee op te nemen en te streamen. Wellicht kunnen monteurs gebruik maken van de bril zodat ze kunnen zien welke handelingen ze moeten doen, bijvoorbeeld voor het repareren van vliegtuigen.

Wanneer we de bril precies kunnen verwachten is onduidelijk. Google heeft hierover nog niets bekendgemaakt.