1 min

De Federal Communications Commission (FCC) heeft documenten gepubliceerd die wijzen op de introductie van een nieuwe versie van Google Glass. Het nieuwe model beschikt volgens de documenten in elk geval over Bluetooth 4.0 Low Energy en WiFi.

De eerste prototypes van de Google Glass waren echt gericht op early adaptors, Google werkt inmiddels sinds begin dit jaar aan een nieuwe Google Glass onder leiding van Tony Fadell van Nest, een dochteronderneming van Google. Verder is Google een samenwerking aangegaan met Luxoticca, een italiaanse brillenmerk, zij moeten ervoor zorgen dat de volgende Google Glass er meer als een bril en mode-item uit ziet in plaats van een nerdbril.

De eerste prototypes zijn nu aangemeld bij de FCC met als doel om uiteindelijk verkocht te gaan worden in de Verenigde Staten. Normaliter print de FCC altijd zijn keuringslogo’s op de toestellen, maar door het beperkte formaat zou de Google Glass een digitaal logo krijgen in de software.

Tot slot valt op te maken uit de documenten dat de accu van de Google Glass niet verwijderbaar is, helaas blijft het daarbij en is de rest nog even afwachten.