3min Devices

LG mikt met nieuwe K-serie smartphones op jongere doelgroep

LG heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd waarmee het een jongere doelgroep hoopt aan te spreken. De LG K7 en LG K10 hebben qua design veel overeenkomsten met de high-end modellen van het Zuid-Koreaanse merk maar de specificaties zijn hier en daar flink ingeperkt.

De LG K7 en de LG K10 zijn qua uiterlijk in veel opzichten gelijk aan de vlaggenschepen. De stand-by en volumeknoppen bevinden zich ook bij deze toestellen op de achterzijde. Qua formaat is het verschil beperkt tussen de twee toestellen, de LG K7 beschikt over een 5 inch scherm terwijl de LG K10 een scherm van 5,3 inch heeft gekregen.

De exacte specificaties van de toestellen zijn helaas nog niet bekendgemaakt, per markt kunnen de toestellen ook nog verschillen omdat er aparte 3G en 4G-versies van de toestellen worden geproduceerd. Wij gaan er vanuit dat we in Nederland alleen de 4G-modellen zullen zien, aangezien we niemand een 3G-model kunnen aanraden vandaag de dag. De LG G7 beschikt dan over een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,1 GHz, waarschijnlijk betreft het een echte budget processor. De opslagcapaciteit bedraagt 8 of 16GB en het werkgeheugen 1 of 1,5GB. Foto’s maken is mogelijk met een 5 of 8 megapixel camera, afhankelijk van de gekozen configuratie. Het grootste minpunt aan dit toestel is het scherm dat is weliswaar 5 inch groot maar de schermresolutie is teleurstellend met 854 x 480 pixels.

De LG K10 is zoals vermeld iets groter met 5,3 inch en beschikt ook over een betere schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Nog steeds niet heel geweldig, maar wel al stukken beter als de resolutie van de K7. LG hanteert voor dit model drie verschillende processoren en twee verschillende voor de 4G-modellen. Het toestel wordt of uitgerust met een Quadcore-processor of een octacore-processor. Wat we hiervan precies moeten verwachten durven we op dit moment niet te zeggen. De opslagcapaciteit is wederom 8 of 16GB en het werkgeheugen 1, 1,5 of 2GB. De camera aan de achterzijde beschikt over 8 of 13 megapixels.

LG heeft ervoor gekozen om twee goedkopere toestellen te ontwikkelen voor een jongere doelgroep die visueel op de vlaggenschepen van het merk lijken. Helaas hanteert het voor deze toestellen vijf verschillende configuraties en specificeert het in dit stadium niet welke we in Nederland en België kunnen verwachten. Wij gaan uit van de 4G-modellen, waarbij de LG K10 best interessant zou kunnen zijn afhankelijk van de exacte specificaties. LG kon ons ook nog niet vertellen wanneer de toestellen beschikbaar komen en tegen welke prijs. Wij vermoeden zelf ergens dit voorjaar voor prijzen onder de 200 euro.