LG introduceerde eerder dit jaar de K-serie, drie smartphones met een aantrekkelijk prijspunt en een ontwerp was gebaseerd is op het vlaggenschip van vorig jaar, de K4, K7 en L10. Daar voegt het bedrijf nu de K5 en K8 aan toe. De K4, K7 en K10 kwamen al naar de Benelux en daar komt de K5 nu nog bij, de K8 is vooralsnog alleen voor andere markten.

LG liet in januari weten dat het zich met de K-serie richt op de jongere doelgroep en op betaalbaarheid. Het heeft het ontwerp van het vlaggenschip van vorig jaar, de LG G4, grotendeels doorgetrokken in de K-serie. Daarnaast biedt het met de K-serie een ruime keuze in formaat, want elk toestel heeft een ander schermformaat zodat er voor ieder wat wils is.

De nieuwe K5 en K8 beschikken echter beide over een 5 inch scherm, waarbij de K8 over een HD-resolutie beschikt en de K5 over een resolutie van 854 x 480 pixels. Aan de binnenkant beschikken beide modellen over een 1,3 GHz quadcore-processor, waarschijnlijk afkomstig van MediaTek. De K8 komt in twee versies, eentje met 1,5GB en een met 1GB aan werkgeheugen. Bij de 1,5GB versie staat de EU en Noord-Amerika vermeld waar we uit op kunnen maken dat de K8 uiteindelijk wel naar Europa gaat komen. De K5 moet het gewoon stellen met 1GB aan werkgeheugen. De K8 heeft verder een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel camera aan de voorzijde. Bij de K5 is dit wederom iets minder, met 5 megapixel en 2 megapixel.

De K8 is al voorzien van Android 6.0 Marshmalllow terwijl de K5 het nog moet stellen met Android 5.1 Lollipop. Alles bij elkaar doet de K5 dus duidelijk onder voor de K8.

Met de introductie van deze twee nieuwe modellen komt het aantal toestellen in de K-serie op vijf en nog eens een veelvoud aan configuraties. Wellicht was iets minder beter geweest, maar we gaan het zien. LG is in elk geval van plan om succesvoller te worden op de smartphonemarkt en een groter marktaandeel te veroveren.