Samsung heeft in interview aan The SSD Review op de CES laten weten dat we komende zomer nieuwe SSD’s kunnen verwachten met een nog grotere opslagcapaciteit. Voor de zomer zou er nog een 850 Evo SSD verschijnen met een opslagcapaciteit van 4TB en de Pro-variant verschijnt vervolgens ergens in het derde kwartaal.

Samsung is het afgelopen jaar overgestapt op nieuw 3d V-NAND wat over maar liefst 48-lagen beschikt in plaats van 32. Hierdoor is het mogelijk om meer opslagcapaciteit uit eenzelfde formaat chip te halen. Dit betekent ook dat een 2,5 inch over meer opslagcapaciteit kan beschikken. Samsung gaat dan ook de 120GB modellen schrappen en de serie aan de bovenkant voorzien van nieuwe modellen.

Waar het 120GB-model verdwijnt wordt dus een 4TB-model toegevoegd. Deze trend zal zich de komende jaren waarschijnlijk verder gaan voortzetten waardoor de HDD echt overbodig gaat worden. Samsung heeft zelf de introductie van d 850 Evo en Pro SSD’s met 4TB nog niet bevestigd, maar we hebben geen redenen om te twijfelen aan de berichtgeving van The SSD Review.