1 min

Steeds meer consumenten en kleine bedrijven hebben een NAS in gebruik om al hun bestanden op te back-uppen. De vraag naar mee opslagruimte neemt dan ook toe en door de grote concurrentie van de SSD’s kunnen de HDD’s nog maar één kant op en dat is omhoog met de opslagruimte. Deze nieuwe Seagate harde schijf beschikt over 8TB.

De nieuwe Seagate harde schijf is speciaal ontwikkeld voor gebruik in opslagsystemen zoals een NAS (Network Attached Storage device), in totaal kan de schijf gebruikt worden in combinatie met nog eens zeven modellen. Een acht-bay NAS kan dus over acht van deze schijven beschikken, wat in totaal maximaal 64TB aan opslagcapaciteit kan opleveren.

Het is een schijf van 3,5 inch met een rotatiesnelheid van 5900 RPM. Als de schijf in gebruik is verbruikt deze 9 Watt terwijl in Idle-mode 7,2 Watt nodig is. De snelheid van de harde schijf is maximaal 216MB/s en de cache bedraagt 256MB.

Zowel QNAP als Synology hebben producten in het assortiment die overweg kunnen met deze schijven. Waardoor twee populaire NAS-fabrikanten al zullen zorgen voor wat extra verkopen. Het prijskaartje van de schijf is echter nog niet bekendgemaakt, maar lang hoeven we daarop niet te wachten de schijf moet in maart in de winkels liggen.