Microsoft gaat de Windows 10-updates weer voorzien van een uitgebreide changelog. Alle aanpassingen worden voortaan op een speciaal gedeelte van de website van het bedrijf vermeld. Ook zal er bij elke update een compacte samenvatting worden getoond.

Met de introductie van Windows 10 besloot Microsoft om de updates niet langer te voorzien van een uitgebreide changelog. Dit tot frustratie van veel gebruikers en systeembeheerders, het was namelijk onduidelijk wat voor aanpassingen een bepaalde update met zich meebracht. Hierdoor was het onduidelijk door welke update een bepaald probleem kan worden opgelost of nog erger, door welke update een bepaald probleem wordt veroorzaakt.

Microsoft stelt geluisterd te hebben naar de feedback van gebruikers en gaat daarom weer samenvattingen en changelogs plaatsen van de updates. Microsoft heeft inmiddels met terugwerkende kracht de samenvattingen en changelogs van de grootste versies toegevoegd aan de website. Dat is de eerste Windows 10-versie in juli en de update die daarna volgde in november.