2min Devices

LG presenteert midrange-smartphone LG Stylus 2

LG heeft opnieuw een smartphone gepresenteerd, zo vlak voor het Mobile World Congress. Het gaat om het midrange-toestel de LG Stylus 2. Een smartphone met een HD-scherm van 5,7 inch en een stylus-pen, het toestel is de opvolger van de LG G4 Stylus van vorig jaar en wordt gepositioneerd in het middensegment.

LG heeft met de LG Stylus 2 een phablet gepresenteerd, gezien het scherm van 5,7 inch. De schermresolutie is voor een scherm van dat formaat redelijk laag met slechts 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkort is de hardware ook niet high-end gezien de aanwezige quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz en 1,5GB aan werkgeheugen. Wel is er 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig, welke nog uitbreidbaar is via een microSD-slot.

Op de achterzijde heeft LG een 13 megapixel camera geplaatst met daaronder de stand-by en volume-knoppen. Aan de voorkant is een 8 megapixel camera te vinden. De meegeleverde stylus-pen kan in het toestel worden geplaatst en als de stylus is verwijderd en het toestel verplaatst zich zal er een melding worden getoond dat de gebruiker zijn stylus-pen vergeet. Verder zijn er in de Android-software van LG de nodige features toegevoegd voor de stylus-pen, bijvoorbeeld een methode om makkelijk memo’s te maken. Deze LG Stylus 2 is voorzien van Android 6.0 Marshmallow, de nieuwste versie van Android.

LG geeft verder aan dat het toestel exceptioneel goed geprijsd zal worden, maar exacte prijzen maakt het nog niet bekend. Het is duidelijk dat LG met dit toestel de concurrentie aan gaat met de Note-serie van Samsung. Hierbij zal de LG Stylus ongetwijfeld flink wat goedkoper zijn. In de Benelux verschijnt dit toestel in de kleur bruin.