LG heeft vanmorgen twee nieuwe toestellen gepresenteerd voor de Nederlandse en Belgische markt. Beide toestellen zijn gebaseerd op het nieuwe vlaggenschip de LG G4. Het gaat om de LG G4 Stylus en de LG G4c, waarbij de eerste in de categorie phablet valt en de tweede een kleiner en handzamer toestel is.

Om maar te beginnen met de LG G4 Stylus, dit is een toestel met een 5,7 inch scherm, wat 0,2 inch groter is dan de normale LG G4. Qua ontwerp zijn de toestellen vrijwel identiek, maar LG heeft de specificaties flink afgezwakt ten opzichte van het vlaggenschip. Zo beschikt het scherm van de LG G4 niet over een QHD-resolutie maar over slechts 1280 x 720 pixels (HD). Verder is er gekozen voor een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en slechts 8GB aan opslagcapaciteit.

Verder zal LG het toestel uitbrengen in een 3G- en een 4G-versie. De 3G-versie krijgt een 8 megapixel camera en de 4G-versie een 13 megapixel camera. Ook beschikt dit toestel over laserautofocus. De frontcamera is bij beide modellen 5 megapixel. Tot slot beschikt het toestel zoals de naam doet vermoeden over een Rubberdium Stylus, waarmee eenvoudig tekeningen en aantekeningen kunnen worden gemaakt. De LG G4 Stylus is begin juli verkrijgbaar in het zilver.

LG G4c

De LG G4c is een kleiner handzamer toestel met een schermformaat van 5 inch. Wederom heeft LG gekozen voor een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkant is ook wederom een quadcore-processor aanwezig met een kloksnelheid van 1,2 GHz in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is gekozen voor een 8 megapixel camera en aan de voorzijde een 5 megapixel camera. De LG G4c is begin juni verkrijgbaar in het goud, grijs en wit.

De toestellen worden geleverd met Android 5.0 Lollipop met daaroverheen LG’s eigen skin.

Het mag duidelijk zijn dat LG weliswaar het ontwerp van de LG G4 heeft doorgetrokken in deze toestellen, maar dat verder overal op is bezuinigd. Dat is dan ook terug te zien in de prijs van de toestellen. De LG G4 Stylus krijgt een adviesprijs van 349 euro en de LG G4c een adviesprijs van 249 euro. Dat is een heel stuk minder dan het vlaggenschip dat verkrijgbaar is vanaf 649 euro.