Het Chinese Huawei zou volgend jaar actief willen worden op de laptopmarkt met een eigen hybride laptop en een concurrent voor de Surface-producten van Microsoft. Dat meldden anonieme bronnen aan de website Digitimes.

Het Chinese Huawei is op dit moment alleen actief met smartphones, tablets en wearables op de consumentenmarkt, maar daar komt dus mogelijk een hybride laptop bij. Wel zou Huawei zich niet zozeer op de echte consument richten maar meer op zakelijke gebruikers, Huawei zoekt dus meer de concurrentie met Dell, HP en Lenovo.

De hybride laptop zal bestaan uit een krachtige tablet met een afneembaar toetsenbord. Een productgroep die de afgelopen jaren nog wel groeit, dit terwijl de pc-markt alleen maar kleiner lijkt te worden. De laptop wordt ongetwijfeld voorzien van Windows 10 als besturingssysteem. Of Huawei in staat is een competitief product in de markt te zetten zal volgend jaar moeten blijken.

Een ander Chinees bedrijf, Xiaomi, wil ook actief worden op de laptopmarkt. Ondanks dat de pc-markt alles behalve rooskleurig is zien deze Chinese bedrijven toch mogelijkheden om geld te verdienen. Verschillende andere grote fabrikanten zijn juist gestopt met het verkopen van laptops of hebben de divisie zelfs helemaal verkocht. Zo heeft Samsung zijn pc-activiteiten teruggeschroefd in een groot aantal landen, terwijl Sony zijn VAIO-divisie compleet van de hand heeft gedaan.