1 min

Op Indiegogo is een nieuw crowdfunding project geplaatst genaamd NexDock. NexDock is een laptop-huls welke voorzien is van een scherm, toetsenbord, touchpad en een accu, maar waarbij alle andere hardware is geschrapt. In plaats daarvan verbindt de gebruiker zijn smartphone met deze huls en dient deze als de computer.

Het hele project is geïnspireerd op Microsoft’s Continuum Technologie voor Windows 10, waarbij het mogelijk is bepaalde Windows 10 Mobile-smartphones te verbinden met het Continuum-dock, waarmee een beeldscherm, toetsenbord en muis zijn verbonden en het Windows 10-besturingssysteem wordt opgeschaald voor desktop-gebruik.

De adviesverkoopprijs van de Nexdock zal straks komen te liggen op 149 dollar, nu is tijdens de crowsfunding-campagne de Nexdock te krijgen voor 79 dollar. Daarvoor krijg je een laptop-huls met een 14 inch-scherm, een accu van 10.000 mAh en een bluetooth toetsenbord. Het doel is dat de Nexdock straks met zowel Android als Windows 10 Mobile overweg kan.

Nexdock ziet ook mogelijkheden om de dock straks te verbinden met een Intel Compute Stick of een Raspberry Pi, waarbij de rekenkracht ook extern wordt aangeleverd. Nextdock verwacht in juni al uit te kunnen leveren, al zijn er nog wel wat vraagtekens over de haalbaarheid van het project, met Windows 10 Mobile moet het kunnen werken, maar of dat ook zo eenvoudig gaat lukken met Android. Dat is nog even de vraag.