2min Devices

HP presenteert eerste Windows 10 smartphone met laptop-accessoire

HP heeft gisteren de Elite X3 aangekondigd, een Windows 10-smartphone met een scherm van 5,96 inch. Daarbij presenteerde HP ook de Mobile Extender, dat is een laptop-accessoire die bestaat uit een 12,5 inch scherm met toetsenbord en touchpad. Er zit verder geen rekenkracht in deze Mobile Extender die wordt geleverd door de smartphone.

HP betreedt opnieuw de smartphonemarkt met Windows 10 en richt zich vooral op de zakelijke gebruiker. Het komt namelijk met een hybride tussen een smartphone en een laptop. Microsoft deed dit eerder ook al door de Lumia 950 uit te brengen met de Continuum-dock, hiermee kan je de smartphone met een kastje verbinden die op zijn beurt weer verbonden is met een beeldscherm, muis en toetsenbord. HP brengt ook een dergelijke Continuum-dock uit, maar daarnaast dus ook een min of meer lege laptop-behuizing die tot leven komt wanneer je de Elite x3-smartphone ermee verbindt.

Voor degene die nog niet helemaal bekend is met Windows 10 Mobile, dit besturingssysteem bevat de feature genaamd Continuum en deze is in staat de mobiele omgeving op te schalen naar een volwaardige Windows 10-desktopomgeving zodra de smartphone wordt verbonden met een extern scherm, toetsenbord en muis.

De HP Elite x3 is dan ook een krachtige smartphone en beschikt over een Snapdragon 820 processor van Qualcomm, verder is er 4GB aan werkgeheugen aanwezig en 64GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is nog uitbreidbaar via een microSD-slot. Het 5,96 inch OLED-scherm is aardig groot en we spreken dan ook van een echte phablet, de resolutie van dit scherm bedraagt 2560 x 1440 pixels. Het toestel heeft behalve een groot scherm ook een gigantische accu gekregen van maar liefst 4150 mAh.

HP heeft ook de nodige features toegevoegd aan de smartphone, zo beschikt deze over draadloos opladen, maar ook is er een vingerafdrukscanner en een irisscanner aanwezig. Hierdoor is het ontgrendelen van de smartphone op verschillende manieren mogelijk.

Aan de achterzijde is een 16 megapixel-camera geplaatst en aan de voorzijde een 8 megapixel-camera. Het toestel komt deze zomer beschikbaar voor een nog onbekende prijs.