2min

Archos heeft twee nieuwe smartphones gepresenteerd en aan het assortiment toegevoegd, het gaat om de Archos Diamond 2 Note en de Archos Diamond 2 Plus. Beide toestellen vallen in de categorie phablet maar hebben elk hun eigen onderscheidende features.

De Archos Diamond 2 Note beschikt over een 6 inch scherm met een WQHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het toestel is voorzien van een MediaTek X10-processor (MT6795) met acht rekenenkernen en een kloksnelheid van 2,0GHz. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Foto’s maken is mogelijk met de 16 megapixel camera aan de achterzijde in combinatie met de dual-lens opstelling. Aan de voorzijde is een 8 megapixel camera geplaatst. Het toestel draait op Android 6.0.1 Marshmallow en beschikt over 4G-connectiviteit. Ondanks de naam Note wordt er geen stylus-pen meegeleverd met het toestel. Het prijskaartje van het toestel bedraagt 349 euro.

Archos Diamond 2 Plus

De Archos Diamod 2 Plus is het tweede toestel dat Archos vandaag presenteert. Dit toestel beschikt over een scherm van 5,5 inch met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant van dit toestel heeft het Franse bedrijf gekozen voor een MediaTek P10-processor (MT6755) met acht rekenkerne, vier met een kloksnelheid van 2,0 GHz en vier met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Verder is er 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Aan de achterzijde is een high-end Sony-camera geplaatst van 20 megapixels en de voorkant een 8 megapixel camera. Dit toestel heeft een adviesverkoopprijs van 299 euro.

Op bovenstaande afbeelding is links de Note en rechts de Plus afgebeeld