2min Devices

LG gaat opnieuw strijden voor derde positie op smartphonemarkt

LG heeft op de Mobile World Congress als eerste een modulaire smartphone geïntroduceerd met de LG G5. De topman van LG Mobile, Juno Cho, denkt dat LG binnen een aantal jaar opnieuw de derde grootste smartphonefabrikant van de wereld is. Een gewaagde uitspraak aangezien de concurrentie nog steeds moordend is.

Op dit moment zijn Apple en Samsung nog steeds onaantastbaar op de smartphonemarkt, nu begint dat wel langzaam af te brokkelen doordat er steeds meer Chinese smartphonefabrikanten komen die enorm op prijs concurreren. Toch zal LG er nog een hele kluif aan krijgen om de derde plek weer in handen te krijgen. Op dit moment is Huawei de derde grootste smartphonefabrikant ter wereld, het bedrijf wist vorig jaar 108 miljoen smartphones te verkopen en het doel zal dit jaar ongetwijfeld minimaal zo hoog liggen.

LG verkocht in 2015 in totaal 59,7 miljoen smartphones, het zal de verkoop dus moeten verdubbelen in de komende jaren om in de buurt te komen van Huawei, ervan uitgaande dat Huawei geen tot weinig groei weet te realiseren. LG zal zijn marketingactiviteiten de komende jaren flink moeten opvoeren om deze ambitie waar te maken.

Cho deed overigens nog meer uitspraken, zo liet hij weten dat het modulaire design van de LG G5 het designconcept is voor de toekomst. We kunnen dus meer toestellen van LG verwachten met een afneembare onderkant waarbij er modules op de smartphone geklikt kunnen worden. Hij gaf ook aan dat de ontwikkeling van een modulaire smartphone niet de bedoeling was vanaf het begin. LG zocht naar een manier waarbij het een verwisselbare accu kon blijven bieden, dat is met een metalen behuizing een stuk lastiger aangezien je geen verwijderbare achterkant kan toepassen.

Cho liet verder weten dat de modulaire modellen niet te duur zullen worden voor consumenten maar dat LG zal blijven inzetten op het verlagen van de kosten om alles betaalbaar te houden. Een exacte prijs en beschikbaarheid is nog niet bekendgemaakt voor de LG G5, dus we kunnen nog niet beoordelen of dat ook gelukt is.

LG liet verder weten veel positieve reacties ontvangen te hebben van telecomproviders en het hoge verwachtingen heeft van de LG G5.

Bron:ZDNet