2min

Diverse Koreaanse media melden dat LG Electronics besloten heeft af te stappen van zijn modulaire structuur voor de eerstvolgende grote smartphone die het gaat lanceren. Daarmee stapt het af van een strategie die het afgelopen jaar nog met de G5 lanceerde, die helaas niet echt aan wist te slaan.

Onder meer het Koreaanse ET News komt met dit bericht. De site stelt dat LG besloten heeft om de G6 “te voorzien van een integrale structuur, net als voorgaande LG smartphones en andere producten.” De precieze reden achter de beslissing is niet zeker, maar vermoedelijk heeft het ermee te maken dat de technologie nog niet helemaal af leek te zijn bij lancering.

De LG G5 had namelijk het probleem dat het wisselen van modules niet helemaal fijn ging en dat de modules soms niet netjes aansloten op de behuizing. Dat zorgde voor kleine openingen, waardoor stof en vocht makkelijker de smartphone binnendrongen.

LG had met de G5 een primeur, want de smartphone was toen deze in maart gelanceerd werd, wereldwijd de eerste modulaire smartphone. De onderkant van het apparaat kon losgehaald worden, en daarna konden gebruikers bijvoorbeeld een audio- of cameramodule toevoegen. De verkopen bleven echter achter op de verwachtingen van LG en dat terwijl de productie relatief duur was.

Dat feit leidde al tot interne veranderingen binnen de smartphonedivisie van LG, dat enkele leidinggevenden verving. De verwachting van kenners is dat LG nu kiest voor stabiliteit, dus geen grote veranderingen meer maakt aan zijn smartphones en binnen de bestaande marktstructuren blijft.

Wellicht dat het bedrijf intern wel bezig blijft met de ontwikkeling van modulaire smartphones. Velen zien dat namelijk als de volgende grote stap als het aankomt op de apparaten. Lang niet iedereen hoeft meer direct het nieuwste toptoestel te hebben, en is tevreden met relatief kleine upgrades, zoals een nieuwe en betere batterij, of verbeterde camera. Modulaire smartphones kunnen daarop inspelen, maar de ontwikkeling loopt vooralsnog moeizaam.

De verwachting is dat snel de eerste details over de G6 naar buiten gebracht worden. Het toestel zou in de lente van 2017 gelanceerd worden.