Eerder deze week heeft Sony de nieuwe Xperia X-serie aangekondigd. Destijds was het nog de vraag of we nog nieuwe Xperia Z-toestellen konden verwachten. Verschillende officials van Sony bevestigen dat de Xperia Z-serie beëindigd wordt.

Sony kondigde eerder deze week verschillende toestellen uit de nieuwe Xperia X-reeks aan. Naast de Xperia X gaat het om de Xperia X Performance en de Xperia XA. Met deze toestellen komt een einde aan de Xperia Z-reeks, waarvan het eerste toestel in 2013 werd gepresenteerd.

Onder andere de Bulgaarse en Duitse afdeling van Sony Mobile bevestigt via Facebook richting gebruikers dat er geen Xperia Z6 zal worden uitgebracht. Met de Xperia X-reeks zet Sony de Xperia Z-reeks in zekere zin wel voort, maar wel met een gedeeltelijk nieuwe insteek. Daarmee lijkt de Sony Xperia X Performance Sony’s vlaggenschip voor 2016.

In een interview met uSwitch verklaarde marketingmanager Jun Makino dat de Xperia Z-reeks ophoudt te bestaan. In een statement tegenover TechRadar verklaart het bedrijf juist dat er nog wel mogelijkheden voor een Xperia Z6 zouden zijn, maar dat er momenteel geen plannen zijn. Daarmee blijft de deur nog wel op een kleine kier te staan.