2min

Sony lijkt vast te houden aan de planning waarbij het halfjaarlijks een nieuw vlaggenschip introduceert. De Xperia Z3 zou in september al verschijnen met als belangrijkste vernieuwing een compleet nieuw ontwerp.

Sony is op dit moment de enige fabrikant die het voor elkaar krijgt om ongeveer elke 6 maanden een nieuw topmodel te introduceren. Sony vervangt zijn vlaggenschip in de Xperia Z-reeks elk half jaar. De eerste Xperia Z werd op de CES in januari 2013 aangekondigd en lag vervolgens in maart in de winkels. De Xperia Z1 (review) werd in september vorig jaar op de IFA aangekondigd en lag eind september in de winkel. De Xperia Z2 (review), het huidige topmodel van Sony, werd op de Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd in februari van dit jaar en is sinds eind april te koop.

De opvolger, de Xperia Z3, zou naar verluidt wederom zijn introductie krijgen op de IFA in Berlijn, begin september. Het is voor Sony ongetwijfeld hard werken om dit tempo vol te houden en toch de nodige innovaties te brengen.

Volgens de geruchten zou Sony de Xperia Z3 voorzien van een compleet nieuw ontwerp, waarbij de bezels (de rand rond het scherm) een stuk dunner worden en zou het toestel slechts 7 millimeter dik zijn. Daarmee zou het toestel even dik zijn als de Xperia T3 die eerder deze week werd aangekondigd.

Aan de binnenkant van het toestel zou echter niet al teveel veranderen, zo zou Sony wederom kiezen voor een Full HD-scherm en ook voor de Snapdragon 801, waarmee die specificaties overeenkomen met de huidige Xperia Z2. De Sony Xperia Z3 lijkt het volgens de huidige berichten echt te moeten hebben van zijn nieuwe ontwerp. Volgens eerdere geruchten zou de Xperia Z3 wel een nieuwe Snapdragon 805-processor krijgen en zou de behuizing over een speciale coating beschikken die meer krasbestendig is. Ook dook er een foto op van een metalen frame.

De Sony Xperia Z Ultra (review) zou geen opvolger krijgen.