1 min

Apple heeft recent een beveiligingsupdate voor Mac OS X verspreid die voor de nodige problemen zorgt. Bij sommige modellen van de iMac en MacBook Pro werkt de ethernetpoort niet meer op deze systemen. Apple heeft de problemen inmiddels bevestigd en een nieuwe patch uitgebracht.

De problemen kwamen aan het licht toen flink wat gebruikers begonnen te klagen op de fora van Apple, Macrumors en Reddit. Zij hadden allemaal hetzelfde probleem, een niet functionerende ethernet-poort, daarna werd al snel duidelijk dat een kernel-extensie voor het probleem zorgt. In de logs is een melding te vinden dat er sprake is van een "Incompatible Kernel Extension Configuration Data". Het probleem wordt veroorzaakt door versie 3.28.1 en Apple heeft inmiddels versie 3.28.2 uitgebracht die het probleem weer oplost.

Voor de meeste mensen is het vrij eenvoudig, zou kunnen via hun draadloze verbinding te nieuwe patch installeren en dan werkt de poort weer naar behoren. Voor systemen die niet over draadloos internet beschikken om wat voor reden dan ook, is er ook een handmatig stappenplan beschkbaar.