2min

Samsung heeft bekendgemaakt dat het eind april drie nieuwe Full HD-monitoren met een curved scherm op de markt gaat brengen in de Benelux. Het gaat om een beeldscherm met een afmeting van 23,5 inch en twee van 27 inch. De modellen beschikken allemaal over de Freesync-technologie die AMD probeert te pushen, waarmee de verversingssnelheid dynamisch kan worden geregeld.

In 2014 kwam Samsung op de markt met de eerste curved monitor en inmiddels heeft Samsung het ontwerp van deze schermen verder geperfectioneerd. De nieuwe CF591 en CF390-schermen beschikken over Samsung’s laatste innovaties, waaronder een radius van 1800mm. Verder is de beeldkwaliteit verder verbeterd om optimale prestaties af te leveren. De schermen worden dan ook door Samsung zelf geproduceerd.

De schermen komen in diverse markten beschikbaar, waaronder in de Benelux waar de schermen eind april hun intrede doen. In de schermen zitten diverse technologieën waaronder Eye Saver Mode, hierbij wordt de hoeveelheid blauw licht die schadelijk is voor de ogen beperkt. Verder is de Freesync-over-HDMI-technologie van AMD toegepast om een dynamische verversingssnelheid te realiseren wat weer ideaal is voor gamers en lag kan voorkomen. De kijkhoek van de schermen bedraagt 178 graden en de contrastratio is 3000:1. De RGB standaard wordt voor 119 procent gedekt met de CF591-monitor.


Het ontwerp van de schermen is enorm strak en modern, waarbij de bezels tot een minimum zijn beperkt. Dit brengt ook meteen een ander voordeel met zich mee. De schermen kunnen eenvoudig naast elkaar worden gezet om één geheel te vormen. In de afbeelding hierboven zijn drie schermen te zien die samen één groot scherm vormen. De CF591 beschikt als enige over ingebouwde 5 Watt-speakers.

Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt maar die liggen waarschijnlijk tussen 200 en 400 euro.