Microsoft heeft een nieuwe versie van Windows 10 verspreid aan de Windows 10 Insiders, Insiders zijn mensen die zich hebben opgegeven voor het testprogramma van Windows 10. Onder de nieuwe features in deze nieuwe versie bevindt zich een update voor Cortana, Cortana wordt binnenkort beschikbaar in meer talen en landen.

Cortana is momenteel al beschikbaar in een select aantal landen, maar het aantal landen waarin Cortana nog niet beschikbaar is, is vele malen groter. In deze update voegt Microsoft Brazilië, Mexico en Franssprekend Canada toe. Mensen die in deze landen wonen kunnen Cortana gaan testen in hun eigen taal. Het gaat vooralsnog om een testversie van deze talen en landen, het zal nog enkele maanden duren voordat Cortana definitief beschikbaar is in die landen.

Voor ons Nederlanders en Belgen is het nog even afwachten tot Microsoft besluit ook onze regio te gaan ondersteunen in Cortana. Het Nederlands taalgebied is wereldwijd niet zo groot en de prioriteit zal daardoor ook wat lager liggen. Wel houden we goede moed dat Microsoft ooit een keer de Nederlandse taal gaat ondersteunen.

Verder zijn er vooral kleine verbeteringen opgenomen in deze Windows 10 build, zo is het loginscherm een klein beetje aangepast voor mensen met een afbeelding op het loginscherm. Verder werkt Microsoft nog steeds aan de Windows Spotlight-functie. Windows Spotlight is een feature waarbij de achtergrondafbeelding van het vergrendelscherm elke keer anders is wanneer jet moet inloggen. Deze afbeeldingen worden automatisch gedownload vanuit de Bing-zoekmachine.

In deze nieuwe versie is ook al een probleem opgedoken, namelijk dat Kaspersky Antivirus niet meer goed werkt. Microsoft heeft aangegeven dat het inmiddels samenwerkt met Kaspersky om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.