Het over het algemeen goed ingevoerde ZDNet meldt op basis van anonieme bronnen dat het uitstellen van de Windows 10 Redstone 2-update te maken heeft met de introductie van nieuwe hardware. Deze nieuwe hardware moet door Windows 10 worden ondersteund. Om wat voor hardware het gaat is onduidelijk, maar de update komt waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2017.

Dat betekent dat we dit jaar slechts één grote Windows 10-update krijgen, deze update moet in juni van dit jaar verschijnen, deze update wordt intern ook Redstone genoemd, maar met de toevoeging deel 1. Deel 2 stond eigenlijk op de planning voor dit najaar en zou in november moeten verschijnen, maar dat gaat Microsoft dus waarschijnlijk niet halen.

In Redstone update 1 wordt voornamelijk het Universal Windows Platform onder handen genomen. De update moet ervoor zorgen dat het platform beter werkt op alle verschillende formfactors. Daarnaast zal Microsoft waarschijnlijk tegemoet komen aan software-ontwikkelaars die kritiek hebben geuit op het platform. Zo klagen game-ontwikkelaars dat het platform op dit moment te beperkt is en dat ze veel features uit games moeten slopen omdat ze niet goed werken.

De update moet er ook voor gaan zorgen dat de Windows Store beschikbaar wordt op de Xbox One. Dat is het enige platform waar de Windows Store momenteel nog niet werkt. Verder zal de update een betere ondersteuning gaan bieden voor apps die worden geconverteerd van win32- en iOS-apps naar Windows 10-apps.

Microsoft heeft op dit moment ook nog veel problemen met Continuum, hoewel het idee goed is en de basis werkt. Is het Continuum-platform waarbij je je smartphone als pc kan gebruiken nog niet helemaal stabiel. Grote vraag is of die problemen in de eerste update opgelost gaan worden of pas in de tweede update.

Het is namelijk niet helemaal duidelijk wat voor verbeteringen de tweede update gaat brengen en wat voor effect dat heeft op nieuwe hardware. Wellicht dat Microsoft tijdens de Build-conferentie iets meer openheid van zaken gaat geven. De Build-conferentie vindt plaats op 30 maart van dit jaar.