2min Devices

Microsoft zet ontwikkeling Windows 10 door met eerste Redstone 2 build

Begin deze maand is de grote Windows 10 Anniversary Update beschikbaar gekomen, die update had intern de naam Redstone 1, maar nu heeft Microsoft aan de deelnemers van het Windows Insider-programma al de eerste testbuild vrijgegeven van Redstone 2, de update die in januari het levenslicht moet zien.

De ontwikkeling van Windows 10 gaat onverminderd door en Microsoft heeft de eerste Windows Insider build op de fast ring al vrijgegeven van Redstone 2. In deze versie zijn nog maar weinig nieuwe features te ontdekken, er zijn alleen notificaties toegevoegd aan de Windows Verkenner. Verder zijn het vooral technische aanpassingen op de achtergrond, zo is de ondersteuning voor Kernel Debugging verwijderd uit deze build. Ook zijn de problemen met Adobe Acrobat Reader nog niet opgelost.

Welke nieuwe features er precies in Redstone 2 toegevoegd gaan worden houdt Microsoft nog even voor zichzelf. Het heeft nog een maand of zes voordat de definitieve build vrijgegeven moet worden en daarmee voldoende tijd om de nieuwe features verder uit te werken. Waarschijnlijk gaan we in oktober of november pas de definitieve vorm van die build zien en zullen we tot die tijd geleidelijk nieuwe features kunnen verwelkomen.

Ondertussen is Microsoft nog niet helemaal klaar met de Anniversary Update, deze wordt op dit moment nog steeds uitgerold naar Windows-pc’s en tablets, maar voor de smartphones moet de update nog verschijnen. De Windows 10 Mobile Anniversary Update is nog niet af, maar zou later deze maand beschikbaar moeten komen.

Bron:ZDNet