1 min

Afgelopen maandag heeft Nvidia nieuwe drivers uitgebracht met versienummer WHQL 364.47, veel gebruikers die de drivers hebben geïnstalleerd lopen nu tegen problemen aan, waarbij het systeem vastloopt of ze een bluescreen of death krijgen (BSOD). Nvidia heeft inmiddels aangegeven het probleem te hebben gevonden en opgelost in een nieuwe versie, maar Microsoft moet deze nieuwe versie nog even goedkeuren.

Op dit moment is het verstandig om de Nvidia-drivers op je Windows-computer even niet bij te werken. In versie WHQL 364.47 zit een dermate grote fout dat je systeem er onstabiel van wordt en kan vastlopen. Nvidia heeft de oplossing voor het probleem inmiddels klaar liggen maar Microsoft moet de driver nog goedkeuren, zodra dat is gebeurd kan er een nieuwe versie worden uitgegeven, WHQL 364.51.

Mocht je de versie WHQL 364.47 al wel hebben geïnstalleerd en nu te kampen hebben met allerlei problemen, van vastlopers tot flikkerende schermen, dan kan je wel de betaversie van de nieuwe driver downloaden en installeren. Dit is dezelfde versie als die bij Microsoft ligt ter controle.

Waarschijnlijk heeft Microsoft de nieuwe driver aan het einde van de week wel goedgekeurd.