2min

LG heeft besloten om de K4- en K10-smarpthones ook in Europa op de markt te brengen, de toestellen worden deze week nog uitgerold in verschillende Europa landen, aangezien LG ons hiervan op de hoogte heeft gesteld gaan we er vanuit dat de toestellen ook in Nederland en België beschikbaar komen. De prijzen van de toestellen zijn nog niet bekendgemaakt.

De twee LG-smartphones uit de K-serie zijn twee goedkopere toestellen die veel weg hebben van het ontwerp dat LG gebruikt op zijn high-end toestellen. De LG K10 is het meest interessante toestel van de twee en verschijnt in drie verschillende configuraties op de markt, twee met 4G-connectiviteit en één met slechts 3G. Wij gaan er vanuit dat LG de 3G-versie niet beschikbaar maakt in de Benelux. De LG K10 beschikt over een 5,3 inch scherm met een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels.

De chip in de 4G-versie beschikt over een quadcore of octacore-processor met een kloksnelheid van 1,3 of 1,4GHz. Het werkgeheugen is 1,5GB of 2GB en de opslagcapaciteit bedraagt 8 of 16GB. De specificaties zijn afhankelijk van het model dat LG besluit uit te brengen. Verder zal er een 13 megapixel camera aan de achterzijde zijn te vinden en een 5 megapixel camera aan de voorzijde.

LG K4

Zoals vermeld is de K4 minder interessant en dat komt voornamelijk door het scherm, de afmeting van 4,5 inch is zeker niet verkeerd, maar de schermresolutie van 854×480 pixels is toch wel teleurstellend. Dit toestel verschijnt met 4G-connectiviteit en wordt aangedreven door een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1GHz, 1GB werkgeheugen en 8 GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterzijde is het toestel voorzien van een 5 megapixel camera en aan de voorzijde is een 2 megapixel camera te vinden.

Beide toestellen worden geleverd met Android 5.1 en LG’s eigen schil eroverheen. De toestellen komen beschikbaar in de kleuren wit en Indigo, maar de LG K10 verschijnt ook nog in het goud. De toestellen lig op korte termijn in de winkels en dan zullen de prijzen ook duidelijk worden, waarschijnlijk zullen de prijskaartjes tussen de 100 en de 200 euro liggen.