AVM heeft vandaag tijdens de CeBIT maar liefst zeven nieuwe routers gepresenteerd. Het bedrijf stelt dat de concurrentie tussen breedbandtechnologieën groter dan ooit is en hiervoor heb je allemaal verschillende routers nodig. Sommige consumenten zoeken een standalone-router voor achter hun modem, terwijl andere op zoek zijn naar een 4G-, glasvezel-, kabel- of VDSL-router.

AVM presenteert op de CeBIT voor ieder wat wils, voor elke technologie kan AVM een Fritz!box leveren die werkt en beschikt over de nieuwste technologieën. Onder deze zeven nieuwe modellen zitten ook een tweetal modellen die de allernieuwste VDSL-technieken ondersteunen die nog niet eens in Nederland beschikbaar zijn.

Het meest indrukwekkende model is de Fritz!Box 7580, dit is een VDSL-router voor huizen met enorm veel apparaten. Zo ondersteunt dit model VDSL-vectoring zodat je hogere snelheden kan halen, maar kan ook worden gekoppeld aan een bestaand VDSL-, kabel- of glasvezelmodem. In totaal beschikt deze router over acht antennes die uitzenden op verschillende frequenties, zo is er ondersteuning voor de 2,4GHz-band en de 5GHz-band, maar is er ook ondersteuning voor multi-user MIMO op beide banden, waardoor meer apparaten gelijktijdig een goede verbinding kunnen hebben. Verder heeft AVM in de router ook nog een telefooncentrale verwerkt waar je DECT-handsets mee kan koppelen een die ondersteuning biedt voor VoIP, ISDN en analoge telefonie.

De nieuwe Fritz!Box-routers zijn daarnaast voorzien van een nieuwe versie van FRITZ!OS een eenvoudig en makkelijk te gebruiken besturingssysteem waarmee je instellingen kan aanpassen en allerlei diensten kan toevoegen.

Onder de Fritz!Box 7580 komt de Fritz!Box 4040 die voorzien is van een compacte behuizing en geen ingebouwd modem heeft. Wel kan de router aan elk modem worden verbonden of het nou gaat om een kabel, glasvezel of VDSL-verbinding. De router beschikt over een gigabit WAN-poort, vier gigabit LAN-poorten en twee USB-poorten.

Een ander model wat in de toekomst ongetwijfeld nog een stuk populairder gaat worden is de Fritz!Box 6820 LTE, deze router kan je voorzien van een simkaart, waarmee een 4G-verbinding kan worden gemaakt met een van de mobiele netwerken in Nederland en België. Vervolgens kunnen alle apparaten in je huis gebruik maken van deze verbinding. Hoewel dat natuurlijk ideaal klinkt zijn deze verbindingen nog niet heel goedkoop. Het is echter een kwestie van tijd voordat je een data-abonnement kan afsluiten met een enorme databundel. T-Mobile doet momenteel een pilot in Nederland om te kijken of het bedrijf vast internet via 4G kan gaan aanbieden. In België heeft Mobile Vikings de pilot al afgerond en werkt aan een productaanbod dat binnenkort beschikbaar moet komen.